Príspevky: obsah ?eleza v potravinách Posted on 16.03.2007 22:46
Topic: pacienti anemia
Průměrný obsah ?eleza v některých potravinách (mg/kg)
Potravina |
Fe mg/kg |
Riasy |
530,0 |
Pivné kvasnice |
176,0 |
Pel |
90,0 |
orechy, semená |
Fe mg/kg |
Sezamové semienka |
100,0 |
Pistácie |
73,0 |
Slnečnicové semienka |
70,0 |
Piniové jadrá |
52,0 |
Mandle |
41,0 |
Orechy |
21,0 |
obiloviny |
Fe mg/kg |
Sójová múka |
120,0 |
Ry?a lúpaná |
28,0 |
P?enice |
43,0 |
Ovsené vločky |
36,0 |
Ovos |
45,0 |
Múka ra?ná vysoko mletá |
48,0 |
Múka p?eničná hr. |
21,0 |
Kukuričné zrno |
24,0 |
strukoviny |
Fe mg/kg |
Biele fazule |
76,0 |
?o?ovica |
70,0 |
Fazule |
60,0 |
Hrach |
50,0 |
Bôby |
48,0 |
Zelený hrá?ok |
19,0 |
Zelené fazulky |
13,0 |
zelenina |
Fe mg/kg |
?penát |
50,0 |
Pór |
28,0 |
Zemiaky |
13,0 |
?pargľa |
11,0 |
Kel |
10,0 |
Huby (?ampiony) |
9,5 |
Mrkva |
7,5 |
Kapusta |
7,0 |
Rajčiaky |
5,0 |
Cibuľa |
4,0 |
ovocie |
Fe mg/kg |
Maliny |
10,0 |
Broskyne |
9,5 |
Jahody |
9,0 |
Figy |
7,0 |
Čučoriedky |
7,0 |
Avokádo |
6,0 |
Marhule |
6,0 |
Hrozno |
5,0 |
Pomaranče |
5,0 |
Slivky |
4,0 |
Jablka |
3,0 |
mäso, vajcia |
Fe mg/kg |
Hovädzia pečeň |
90,0 |
Hovädzie mäso |
27,5 |
Jahňačie mäso |
20,0 |
Bravčové mäso |
17,5 |
Vajce |
17,0 |
Tuniak v oleji |
12,0 |
Kuracie mäso |
10,0 |
mlieko, syry |
Fe mg/kg |
Polotučný syr |
10,0 |
Syr ementál |
9,0 |
Kravské mlieko |
2,0 |
Jogurt |
1,0 |
|
|
| |
Ešte nemáte konto? Môžete si ho vytvoriť. Registrovaný užívateľ má niektoré výhody, napr. manažér tém, nastavenie komentárov a posielanie komentárov s vlastným menom. |
|
Priemerné skóre: 3.71 hlasov: 156
|
|
|