oben
spacer
Welcome to Slovenský hematolologický portál
Janssen Cilag
   Home   Moje Konto   Témy   Fórum   Downloads   

  Menu
· Úvodná stránka
· Download
· Encyclopedie
· Members List
· Search
· Statistics
· Stories Archive
· Submit News
· Topics
· Web Links
· Your Account

  Vedenie odboru
Prezident SHaTS
Hlavný odborník
· pre hematológiu
· pre transfuziológiu
· pre transplantáciu KB
· pre det.hematológiu
Krajskí odborníci
· pre hematologiu
· pre transfuzologiu

  Gaucherova choroba

  Gaucherova choroba

  AMGEN

  SHaTS

  Naše laborator CZ

  Edukacné centrum

  NTS SR

  NR DKD

  SMS

  SSHT

  Lymfomova skupina

  trombocytopenie

  Fakultné pracoviská
· KHaT FNsP Bratislava
· KHaT FNsP Martin
· KHaOH FN LP Košice
· Odbor H a T

  Pracoviská HaT
· Bratislavský kraj
· Trnavský kraj
·
Nitrianský kraj
· Trenèiansky kraj
· Banskobystrický kraj
·
Žilinský kraj
· Prešovský kraj
· Košický kraj

  Dôležité odkazy
· Hematológia
· Transfuziológia
· Laboratórna medicína
· Cytogenetika
· Hematoonkológia
· Transplantácia
· Hemostáza a tromb.
· Imunohematológia
· Klinické registre
· Knižnice
· Asociácie, spoloènosti
· MZd

  Kto je Online
Momentálne je online 101 hostí a 0 členov.

Ste anonymný užívateľ. Zaregistrovať sa môžete tu

  
Príspevky: obsah ?eleza v potravinách
Posted on 16.03.2007 21:46
Topic: pacienti anemia

Průměrný obsah ?eleza v některých potravinách
(mg/kg)


Potravina Fe mg/kg
Riasy 530,0
Pivné kvasnice 176,0
Pel 90,0
orechy, semená Fe mg/kg
Sezamové semienka 100,0
Pistácie 73,0
Slnečnicové semienka 70,0
Piniové jadrá 52,0
Mandle 41,0
Orechy 21,0
obiloviny Fe mg/kg
Sójová múka 120,0
Ry?a lúpaná 28,0
P?enice 43,0
Ovsené vločky 36,0
Ovos 45,0
Múka ra?ná vysoko mletá 48,0
Múka p?eničná hr. 21,0
Kukuričné zrno 24,0
strukoviny Fe mg/kg
Biele fazule 76,0
?o?ovica 70,0
Fazule 60,0
Hrach 50,0
Bôby 48,0
Zelený hrá?ok 19,0
Zelené fazulky 13,0
zelenina Fe mg/kg
?penát 50,0
Pór 28,0
Zemiaky 13,0
?pargľa 11,0
Kel 10,0
Huby (?ampiony) 9,5
Mrkva 7,5
Kapusta 7,0
Rajčiaky 5,0
Cibuľa 4,0
ovocie Fe mg/kg
Maliny 10,0
Broskyne 9,5
Jahody 9,0
Figy 7,0
Čučoriedky 7,0
Avokádo 6,0
Marhule 6,0
Hrozno 5,0
Pomaranče 5,0
Slivky 4,0
Jablka 3,0
mäso, vajcia Fe mg/kg
Hovädzia pečeň 90,0
Hovädzie mäso 27,5
Jahňačie mäso 20,0
Bravčové mäso 17,5
Vajce 17,0
Tuniak v oleji 12,0
Kuracie mäso 10,0
mlieko, syry Fe mg/kg
Polotučný syr 10,0
Syr ementál 9,0
Kravské mlieko 2,0
Jogurt 1,0

 
  Prihlásenie
Užívateľské meno

Heslo

Ešte nemáte konto? Môžete si ho vytvoriť. Registrovaný užívateľ má niektoré výhody, napr. manažér tém, nastavenie komentárov a posielanie komentárov s vlastným menom.

  Príbuzné odkazy
· Viac o pacienti anemia
· Iné články od: ornst


Najčítanejšie články pacienti anemia:
obsah ?eleza v potravinách


  Hodnotenie článku
Priemerné skóre: 3.71
hlasov: 156


Obetujte prosím chvíľku hodnoteniu tohto článku:

Vynikajúci
Veľmi dobrý
Dobrý
Priemerný
Zlý


  Možnosti

 Stránka vhodná na tlač Stránka vhodná na tlač


Komentáre k tomuto článku nie sú dostupné.
fuss

hematology | car tuning | Identifikační náramky | Identifikačné Náramky


© 2005 created by maxiweb.sk

Generovanie stránky 0.35 sekund